UMC zorgverzekering 2016

umc zorgverzekeringInformatie over de UMC zorgverzekering 2016 is op dit moment nog niet bekend. Lees hieronder meer informatie over de tarieven en dekkingen in 2015.

De UMC zorgverzekering is er voor medewerkers van Universitair Medische Centra (UMC’s). De collectiviteitskorting is dan ook alleen voor deze medewerkers beschikbaar.

UMC zorgverzekering

De basisverzekering van UMC bevat vergoedingen voor de meest basale vormen van zorg. De samenstelling van het pakket wordt bepaald door de overheid. De premie van de UMC basisverzekering 2014 was € 85,25 per maand. Dit was op basis van 360 euro eigen risico en zonder eventuele kortingen. In 2015 kost de UMC zorgverzekering € 98,90 bij een eigen risico van 375 euro. Dit is de prijs voor een individuele basisverzekering. Korting via een collectiviteit zorgt voor een premie van € 90,00. Een flinke stijging ten opzichte van 2014.

Aanvullende UMC zorgverzekering 2015

De aanvullende zorgverzekeringen worden aangeboden in pakketvorm. Er zijn vier pakketten:

  • UMC Extra zorg 1 € 6,75 per maand
  • UMC Extra zorg 2 € 15,07 per maand
  • UMC Extra zorg 3 € 22,95 per maand
  • UMC Extra zorg 4 € 67,50 per maand
De kosten zijn per maand, zonder eventuele kortingen en gelden in 2015.

De aanvullende zorgverzekeringen hebben allemaal andere vergoedingen voor zorgbehandelingen. De Extra zorg 1 verzekering dekt het minimale naast de basisverzekering, terwijl de Extra zorg 4 verzekering heel veel zorg dekt.

Daarnaast zijn er drie pakketten voor tandheelkundige zorg.

  • UMC Extra tand 1 € 10,75 per maand. Verzekerd tot€ 250.
  • UMC Extra tand 2 € 21,00 per maand. Verzekerd tot€ 750.
  • UMC Extra tand 3 € 34,00 per maand. Verzekerd tot€ 1.250.
Preventieve behandelingen worden volledig vergoed. Andere behandelingen tot 80%.

Vergoedingen UMC zorgverzekering

Belangrijkste kenmerken per aanvullende zorgverzekering.

Budget: behandelingen voor fysiotherapie, een goede dekking voor basis tandheelkunde, vergoedingen voor  huidbehandelingen, kraamzorg, alternatieve geneeswijzen en sportgeneeskunde.

Accent: goede dekking voor veelvoorkomende zorg, zoals fysiotherapie, brillen/lenzen, vergoedingen voor plastische en reconstructieve chirurgie en steunzolen.

Plus: dezelfde goede vergoedingen voor fysiotherapie als de aanvullende verzekering Accent. Daar bovenop komen prima vergoedingen voor brillen en lenzen en uitgebreide tandheelkunde.

Top: hogere vergoedingen voor fysiotherapie, tandheelkunde, alternatieve geneeswijzen, pruiken, hoortoestellen,  preventieve cursussen en orthodontie vanaf 18 jaar.

Over de UMC zorgverzekering

De UMC zorgverzekering 2015 is een onderdeel van de (UVIT) combinatie, waar onder andere Univé in deelneemt. UMC heeft bijna 100.000 verzekerden.

Een andere zorgverzekering die zich richt op medische professionals is de VvAA zorgverzekering.