Bewuzt zorgverzekering 2016

bewuzt zorgverzekering Informatie over de Bewuzt zorgverzekering 2016 is op dit moment nog niet bekend. Lees hieronder meer informatie over de tarieven en dekkingen in 2015.

In 2013 kwam VGZ met een nieuwe zorgverzekeraar, Bewuzt. De Bewuzt zorgverzekering is de eerste no-claim zorgverzekering van Nederland. De Bewuzt basisverzekering 2015 kost 85 euro per maand op basis van 375 euro eigen risico. Kiest u voor een hoger eigen risico van 875 euro, dan kan de premie dalen tot 70 euro per maand.

De no-claim korting is in de wereld van autoverzekeringen al jaren een manier om bewuste klanten korting te geven. Als iemand een jaar niks claimt, dan gaat het jaar erna de premie omlaag. De Bewuzt zorgverzekering maakt gebruik van hetzelfde principe. Als u de extra opties niet gebruikt, dan krijgt u het jaar erna no-claimkorting.

De premie van Bewuzt is een lage premie en staat daarmee tussen andere goedkope zorgverzekeringen.

Bewuzt aanvullende verzekeringen

Daarnaast bevat de Bewuzt zorgverzekering geen dure aanvullende pakketten. Er zijn drie aanvullingen op de basisverzekering. Bewuzt noemt ze extra opties. De extra opties zijn Fysiotherapie, Tandheelkunde en Buitenland. Als je meerdere opties kiest, dan krijg je korting op alle opties. En daarnaast de no-claimkorting. Deze kan oplopen tot 40% in volgende jaren.

De drie opties hebben ieder twee varianten: Goed en Beter. De prijzen betreffen de tarieven van 2015.

  • Fysio Goed: 9 fysiotherapiebehandelingen € 5,75
  • Fysio Beter: 18 fysiotherapiebehandelingen € 18,50
  • Tand Goed: 75% van de kosten tot maximaal 250 euro per jaar € 9,25
  • Tand Beter: 75% van de kosten tot maximaal 500 euro per jaar € 18,50
  • Buitenland Goed: dekking in Europa € 1,50
  • Buitenland Beter: dekking in de Wereld € 3,00

De premies voor 2015 zijn iets hoger dan in 2014.

Over Bewuzt

Bewuzt is onderdeel van VGZ. Bewuzt is de opvolger van Blue, dit was ook een online zorgverzekeraar van VGZ. In 2013 is Blue opgegaan in Bewuzt. VGZ is onderdeel van het samenwerkingsverband UVIT.